ISU Arad a reacţionat, după ce o ştire falsă despre un accident cu 22 de copii victime  devenit virală pe Facebook. Ştirea a fost distribuită de mii de ori şi salvatorii arădeni au fost nevoiţi să lămurească situaţia.

Știrea a început să fie distribuită în masă, deși este falsă, iar cei care o distribuie întreabă pe rețeaua de socializare dacă este adevărat. Titlul știrii – care duce către un site necunoscut – este următorul: "Microbuz școlar implicat într-un accident, la Arad – 14 copii au DECEDAT, alți 7 transportați la spital în stare critică".

Articolul continua dupa recomandari

Știrea poate fi citită numai dacă este distribuită pe profilul de Facebook. Aşa că utilizatorii reţelei sociale au dat mii de share-uri, doar ca să afle dacă e adevărată informaţia. Atât de masivă a fost distribuira, că ISU Arad a fost nevoită săd ezmintă totul:

"Astăzi in mediul online a apărut o știre falsă despre un accident rutier petrecut în județul Arad, accident cu victime multiple din rândul copiilor.

ISU ARAD precizează:

În județul Arad nu a avut loc un asemenea accident!
Orice situație de urgență este transmisa imediat de către reprezentanții ISU ARAD către mass-media acreditata și postată pe pagina de socializare a instituției.

Aceasta este o știre falsă, nu distribuiți."