O mana de muncitori, 12 ore de munca si casa e gata. Casele care se ridica intr-o zi se construiesc la Moinesti, un oras situat la 40 de km de Bacau. Aici, intr-o fabricuta, 50 de oameni, tamplari de meserie, prelucreaza si monteaza lemnul adus tocmai din Germania.

Articolul continua dupa recomandari

Costica Cernat a fost primul angajat al fabricii. Numarul tamplarilor a crescut de la an la an, iar acum are cine sa-i tina companie in pauzele scurte.

Barbatul din imagini trateaza lemnul contra mucegaiului si al insectelor. Un altul taie la milimetru bucatile de lemn. Fiecare parte se imbina perfect cu o alta.

Pana acum, toate locuintele au mers la export. Cele mai multe in Franta. Strainii sunt mai receptivi la nou si au descoperit avantajele unei astfel de case: iarna sunt calduroase si vara racoroase. In plus, facturile la caldura sunt mici.

Razvan Cazacu se ascunde in spatele afacerii. Are 40 de ani si e avocat de meserie. A colindat apoi toata Europa si a furat meseria de la straini. A facut poze in fabricile lor, iar apoi a construit in Romania utilaje identice.

Acum, vrea sa le construiasca romanilor case de lemn. Va incepe cu propria locuinta: o constructie hi-tech.