O nouă înşelătorie îi lasă fără bani pe românii care au conturi de socializare. Oamenii ajung să îşi piardă economiile, convinşi că a dat norocul peste ei. Norocul înseamnă o cerere de prietenie din partea unui soldat care luptă în Yemen şi care ar fi descoperit o comoară. Credulilor li se prezintă o poveste cusută cu aţă albă, dar tot se lasă păcăliţi.

Suzy are o singură poză de profil, dar îşi caută prieteni virtuali în rândul românilor. Oricine acceptă cererea ei află instant şi povestea ei de viaţă.

Articolul continua dupa recomandari

Valentin a primit şi o poză cu aşa-zisul colet misterios în care s-ar afla peste un milion de dolari. Experţii spun însă că Suzy nu e om ci un calculator care livrează replici prestabilite pentru atragerea victimelor.

Deşi vorbesc de doar două săptămâni, Suzy a decis să mărească miza. A mărturisit că s-a şi îndrăgostit de românul nostru.

Momentan autorităţile nu ştiu câte victime a provocat înşelătoria, dar astfel de ţepe nu sunt noi. Se schimbă doar povestea. Chiar Google are o aplicaţie prin care conturile de Facebook pot să fie verificate.

Trebuie doar să salvaţi poza de profil a unui prieten, iar în câteva secunde veţi afla dacă poza a fost copiată de pe internet. În cazul nostru, Suzy lucrează de fapt în New York.