Economia României înfloreşte şi nu se mai opreşte, dar numai pe hârtie! În timp ce Institutul Naţional de Statistică anunţă că ţara noastră bate China la creşterea economică, milioane de români se sufocă sub un val de scumpiri. Iar previziunile sunt alarmante: până la finalul anului, vor creşte preţurile la alimente, facturile şi ratele. Pentru că euro zdrobeşte, de o săptămână, leul şi nu se va opri, cred analiştii. 

Economia duduie. Cifrele arată că România are o creşterea economică, în primele 9 luni ale anului, de 7%. Exact pe dos sunt leul şi traiul românilor.  

Articolul continua dupa recomandari

La un venit de 5.000 de lei al unei familii, cheltuielile cu ratele, coşul de cumpături şi plinul la maşină sunt mai mari. Dacă mai adăugăm şi factura la telefon, internet şi casco, din 5.000 de lei rămân 1.863 de lei. În doar o lună, pe aceleaşi bunuri şi servicii, înseamnă că aceeaşi familie cheltuieşte mai mult cu 122 de lei faţă de noiembrie.

Deşi moneda naţională s-a apeciat puţin azi, e tot aproape de 4 lei şi 65 de bani. Iar, pe lângă asta, românii sunt loviţi de scumpiri din toate părţile. Iar moneda europeană încă nu şi-a atins apogeul, avertizează specialiştii. 

Euro creşte şi pentru că importăm mai mult decât exportăm. Pe economie mai pun presiune şi creşterile artificiale ale salariilor, dar şi inflaţia mărită. 

În numai câteva luni, leul s-a devalorizat dramatic. De exemplu, cu 10 lei, acum, în loc de 10 pâini, cumpărăm doar 7-8 .

Şi ratele în lei ale românilor sunt în creştere. Robor a atins astăzi o altă valoare record: 1,92%, cea mai mare din ultimii 4 ani.