Situaţie scandaloasă la o creşă din Iaşi. Mai multe infirmiere au fost înregistrate în timp ce înjură copiii, îi învaţă cuvinte obscene şi chiar le jignesc mamele. Părinţii au început să aibă unele bănuieli atunci când cei mici au devenit, pur şi simplu, îngroziţi de ideea de a merge la creşă. Una dintre mame a montat băieţelului său un microfon pe haine. Mai mulţi părinţi au trăit un şoc când au ascultat cum sunt torturaţi copiii lor.

"Tu eşti mare. De ce nu ceri oala? Nesimţitule! La baie, da! De ce nu faci caca acolo şi faci pe tine? Porcule! Eşti porc, nu tigru, cum spune mamă-ta! Porc eşti", aşa se comportă infirmierele de la creşa din Iaşi cu copiii de care ar trebui să aibă grijă.

Articolul continua dupa recomandari

Îngrijitoarele de la creşă agresau copiii

Iar cuvintele jignitoare îi sunt adresate unui copil de un an şi 11 luni. Băieţelul nu este singura lor victimă. O fetiţă care plânge este "liniştită" cu un limbaj de mahala. 

Femeile care ar fi trebuit să aibă grijă de cei mici par mai preocupate să îi înveţe cum să înjure. 

Şi nu de puţine ori, părinţii sunt, la rândul lor, jigniţi de cele două infirmiere.

Grozăviile au ieşit la iveală după ce o mamă a devenit suspicioasă că fiul ei este agresat la creşă. Pentru a vedea care este realitatea, s-a transformat în detectiv. 

Loredana Pavel, mamă: Copilul mi-a spus acasă că este bătut. Şi m-am hotărât să pun un dispozitiv de înregistrare. Ce am auzit, m-a îngrozit. Îi făcea în toate felurile, jignea părinţii, pe mine, pe alţii, că e nespălat, fel şi fel de cuvinte

Îngrijitoarele de la creşă riscă până la 5 ani de închisoare

Mulţi părinţi au aflat ce se întâmplă cu copiii lor după ce au ascultat înregistrările făcute publice.

Mamele au decis să depună o plângere comună pentru rele tratamente aplicate minorilor, infracţiunea care, dovedită în instanţă, se pedepseşte cu până la 5 ani de închisoare.

Şi poliţia s-a autosesizat. Creşa este în subordinea primăriei Iaşi, aşa că şi edilul a venit să facă propria anchetă. După doar o jumătate de oră, a şi tras concluziile. 

Mihai Chirica, primar Iaşi: Ideea cu anchetă, să vedem. E prea mult şi prea multă nesimţire să mai avem răbdare după această anchetă. Femeile plâng şi cam atât. Nu şi-au dat demisia. Sunt convins că dacă plâng le pare rău, dar ruşinea asta din păcate o purtăm cu toţii 

Îngrijitoarele de la creşă, angajate după cursuri de 3 luni

Cele două femei au ajuns infirmiere după un curs de numai trei luni, făcut după liceu. Erau angajatele creşei de trei ani, iar colega lor, asistentă, lucra acolo de opt ani.

Toate trei şi-au scris până la urmă demisiile. Însă pentru comportamentul lor a fost trasă la răspundere şi şefa creşei, care are în spate o activitate de 46 de ani. 

Valeria Butnaru, fosta coordonatoare a creşei: Este vorba de o întreagă viaţă de muncă în care am început foarte bine şi am încheiat foarte rău, dar nu din vina mea

Până la 14 ore pe zi stăteau copii la creşă. Timp în care infirmierele ar fi trebuit să aibă grijă de ei. Înregistrările făcute publice arată însă contrariul.

Învăţătoare din Braşov, condamnată la 8 luni de închisoare cu suspendare

Mamele copiilor se tem că abuzurile la care au fost supuşi şi-au pus deja amprenta asupra psihicului celor mici. 

Petronela Nichita, psihiatru: Astfel de comportamente agresive din punct de vedere verbal poate afecta copilul pe termen lung, emoţional şi fizic, dar şi la nivel de stimă de sine. Copilul va creşte cu ideea că nu este bun de nimic, că nimeni nu îl place 

Chiar azi, o învăţătoare din Braşov a fost condamnată, în primă instanţă, la 8 luni de închisoare cu suspendare, pentru că le-a spus elevilor săi că sunt "gunoaie" şi "tâmpiţi".