În plină criză de ingineri, marile companii vânează angajaţi de pe băncile facultăţii. Studenţilor foarte tineri şi fără experienţă li se oferă salarii de 1.000 de euro pe lună şi un program de lucru de doar câteva ore pe zi. Până şi firmele din străinătate se bazează pe inginerii români. Iar ofertele sunt de nerefuzat. Chiar şi 38.000 de euro pe lună.

Cel mai mare târg de cariere din domeniul ingineriei are loc chiar pe holurile Universităţii Politehnica. Companiile caută absolvenţi, studenţi, dar şi boboci. Lor le oferă internship-uri, în speranţa că după cele câteva luni de practică vor rămâne în firmă.

Articolul continua dupa recomandari

Acum, un tânăr inginer aflat în practică poate câştiga chiar şi 4.500 de lei pe lună pentru câteva ore de muncă pe zi.

Pentru următorii 10 ani, România are nevoie de 400.000 de ingineri. În condiţiile în care ţara noastră formează doar 15.000 anual.

Criza inginerilor se adânceşte şi pe piaţa din Europa. Aşa se face că tot mai multe companii străine vin să recurteze angajaţi. tot la noi.

Peste graniţe, cei mai căutaţi ingineri sunt cei proiectanţi, software, de sisteme şi de calibrare. Salariile oferite ajung la. 38.000 de euro pe lună.

În ultimii 20 de ani, doar din domeniul IT, ne-au plecat peste 37 de mii de ingineri. În aceste condiţii, companiile româneşti se gândesc să recruteze specialişti din Vietnam.