Scene uluitoare într-un spital din România. O infirmieră a fost prinsă, la serviciu, în pragul comei alcoolice. Rezultatele testelor de sânge i-au şocat şi pe medici. Colegii spun că nu e prima dată când femeia vine beată la muncă. Până când comisia de disciplină va hotărî cum va fi sancţionată, infirmiera va continua să aibă grijă de bolnavi.

Infirmiera a venit la spital ca de obicei, spun colegii ei: beată. Se pregătea să intre în tura de noapte, dar abia se ţinea pe picioare. Sătulă să-i tot acopere turele, cealaltă colegă i-a anunţat pe medicii de gardă, dar şi conducerea spitalului.

Articolul continua dupa recomandari

Colegă - Avea o halenă alcoolică şi un limbaj un pic mai licenţios. Ea a spus că a consumat doar un pahar cu vin dimineaţă

Colegii spun că au tot ferit-o de ochii şefilor deşi erau dese episoadele în care infirimera mai mult dormea decât muncea.

Mangerul unităţii medicale a cerut ca femeii să-i fie recoltate probe biologice. Ce au descoperit i-a şocat: avea o alcoolemie uriaşă: 3.43 mg la litru.

Pentru că starea în care se afla nu-i permitea nici să lucreze, mai ales că locuieşte în afara oraşului, colegii, împreună cu mangerul spitalului au decis să o lase peste noapte să se odihnească, pe o canapea, care se află într-una din încăperile de pe secţia unde lucrează femeia.

Femeia avea grijă, printre altele, să spele bolnavii şi să-i ajute pe cei care nu se puteau deplasa. Transporta şi sângele recoltat de la pacienţi către laboratorul de analize. Chiar şi după acest incident, va continua să lucreze cu bolnavii, dar pe tura de zi, unde sunt mulţi infirimeri şi poate fi supravegheată mai bine, a hotărât conducerea spitalului.

Infirmiera lucrează la Spitalul "Sfântul Spiridon" de aproape doi ani. Ea a găsit scuză în faţa şefilor, le a spus că ar avea probleme în familie. Colegii au convins-o să urmeze un tratament de specialitate.