Proprietarul unui adăpost ilegal din localitatea braşoveană Prejmer este anchetat în stare de libertate, deşi a ucis prin infometare peste 70 de animale. Nu din cauza procurorilor, care ar fi cerut fără să clipească arestarea sa preventivă. De vină este legislaţia din România, potrivit căreia o astfel de faptă nu este atât de grevă încât să bage un om după gratii.

Vestea că judecătorii au decis să-l lase liber pe bărbatul care a ucis prin înfometare zeci de animale i-a scos în stradă pe câţiva iubitori de animale.

Articolul continua dupa recomandari

Individul fusese reţinut pentru o zi după ce inspectorii DSV au găsit în adăpostul pe care îl administra în Prejmer cadavrele a câteva zeci de animale. Doar 17 câini au reuşit să supravieţuiască.

Oana David, manager adapost de câini: Sunt deshidratati. Unii dintre ei au si secretii nazale. In primul rand, sufera de lipsa de iubire si de faptul ca au fost inchisi

Veterinarii au spus că animalele au fost condamnate la moarte prin înfometare. Asta în timp ce magazia adăpostului era plină de saci cu hrană şi suplimente.

Constantin Vladila, medic veterinar: Conditiile pe care le-am gasit aici oripileaza. Deci, trebuie sa ai armura ca sa nu iti iasa parul prin haine.

Din primele date ale anchetei, bărbatul ar fi câştigat foarte mulţi bani de pe urma adăpostului. Ajutat de trei englezoaice, care îi căutau sponsori pe Internet, individul convinsese sute de oameni, din ţară şi din străinătate, să facă donaţii. Dar banii nu i-ar fi folosit niciodată pentru animale. Autorităţile din Marea Britanie anchetează şi ele cazul.