Un incendiu a izbucnit pe platforma combinatului Oltchim, din judeţul Vâlcea, la un depozit în care erau mai multe materiale din plastic şi lemn, pompierii intervenind cu 15 autospeciale. Flăcările au fost stinse după aproximativ trei ore, nefiind persoane rănite.

Incendiul a izbucnit în noaptea de marţi, într-un depozit al combinatului Oltchim, fiind anunţat la 112 la ora 23.56, iar potrivit pompierilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, flăcările cuprinseseră deja aproximativ 350 de metri pătraţi.

Articolul continua dupa recomandari

Pompierii au intervenit cu 15 autospeciale, din care opt de stingere, o platformă de lucru la înălţime, două autospeciale SMURD, o autospecială CBRN si alte trei autovehicule de transport persoane. În total, 71 de pompieri militari şi 28 civili au participat la acţiunea de stingere a incendiului, care a durat aproximativ trei ore.

La ora 3.10 a fost anunţată stingerea incediului, în timpul căruia au ars materialele depozitate în hala care a luat foc, respectiv folie de polietilenă, saci de hârtie, material lemnos, dar şi alte materiale, fiind afectată o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri pătraţi din depozit, potrivit ISU Vâlcea.

Nicio persoană nu a fost rănită, iar pompierii au anunţat că emanaţiile de fum şi gaze rezultate în urma incendiului nu au pus în pericol oamenii din imediata apropiere.