Doi dintre cei patru patru răniţi în urma exploziei produse luni seară la rafinăria Petromidia se află în stare gravă, unul având arsuri pe sută la sută din suprafaţa corpului. Cei patru vor fi aduşi în Capitală cu două elicoptere ale Ministerului Afacerilor Interne, doi urmând să fie duşi la Spitalul Bagdasar, ceilalţi doi, la Spitalul de Arşi.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, luni, că unul dintre răniţi va fi adus în Capitală cu un elicoper SMURD medicalizat, de mici dimensiuni, iar ceilalţi trei vor fi transportaţi cu un elicopter al MAI de dimensiuni mai mari.

Articolul continua dupa recomandari

Elicopterele vor ateriza pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa pentru preluarea celor patru răniţi.

Ministerul Sănătăţii a precizat că victimele exploziei sunt un bărbat de 35 de ani, cu arsuri gradul III pe 100% din suprafaţa corpului. Acesta este stabil, intubat şi va fi transportat la Spitalul „Bagdasar-Arseni”. Un alt bărbat, de 49 de ani, are arsuri gradul II şi III pe 25% din suprafaţa corpului. Pacientul este stabil, cu leziuni ale căilor respiratorii, este intubat. Şi el va fi transportat la Spitalul „Bagdasar-Arseni”.

Ceilalţi doi bărbaţi, de 34 şi 58 de ani, au arsuri de gradul II-III pe 20% şi respectiv 24% din suprafaţa corpului. Ei sunt stabili, respiră singuri şi nu au leziuni pe căile respiratorii. Pacienţii vor ajunge la Spitalul de Arşi din Capitală, au precizat oficiali ai Ministerului Sănătăţii.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, Claudia Tatarici, a declarat că la Spitalul Judeţean Constanţa a mai fost transportată şi o persoană care s-a intoxicat cu fum.

O explozie s-a produs, luni seară, în jurul orei 18.00, la rafinăria Petromidia, deflagraţia fiind urmată de un incendiu puternic, care a fost stins după aproximativ o oră. La faţa locului au fost trimise cinci autospeciale de stingerea incendiilor şi mai multe echipaje de salvatori de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa.

Reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) de la Ministerul Afacerilor Interne au declarat pentru News.ro că două rezervoare de azot şi o pompă de benzină au explodat la rafinăria Petromidia.

Sursa: News.ro