Aproape 50 de oameni au fost evacuaţi, printre care şi persoane cu dizabilităţi şi bătrâni, după ce mansarda unui bloc de 5 etaje a fost cuprinsă de flăcări. Patru locuinţe au fost distruse, însă nimeni nu a fost rănit. Intervenţia pompierilor a fost una dificilă, în special din cauza accesului greu pe străduţele dintre blocuri.

Flăcări uriaşe s-au ridicat din clădirea aflată în cartierul timişorean Giroc. Când au ajuns pompierii, totul ardea pe o suprafaţă de peste 400 de metri pătraţi. Locatarii, dar şi vecinii din clădirile apropiate au ieşit în stradă.

Articolul continua dupa recomandari

Străzile înguste şi maşinile parcate au îngreunat intervenţia pompierilor. După aproximativ două ore de luptă cu flăcările, pompierii au reuşit să lichideze incendiul. Din fericire nimeni nu a fost rănit, însă pagubele sunt mari.

Patru apartamente au fost afectate de flăcările puternice, imobilele se aflau la mansarda blocului de 5 etaje, construita in urma cu 5 ani.

Pentru că în 2012, atunci când a fost ridicată construcţia, nu era necesar un aviz ISU, structura nu avea certificare de siguranţă la incendiu. Pompierii trebuie acum să stabilească de la ce au pornit flăcările.