Protest fără precedent în inima Capitalei. După mai bine de două luni fără apă caldă şi căldură, bucureştenii care locuiesc într-un cartier select au ieşit în stradă. Sunt zece mii de oameni afectaţi de lucrările RADET care continuă şi în prag de iarnă. Autorităţile promit să rezolve situaţia în cel mult două săptămâni. 

Un coşmar care se repetă zilnic în Aviaţiei, un cartier select unde lipsesc însă utilităţi de bază. De câteva luni, bucureştenii de aici nu au apă caldă, iar acum, în pragul iernii, nici căldură. Ajunşi la capătul răbdării, zeci de oameni au ieşit astăzi în stradă. 

Articolul continua dupa recomandari

Pentru a se încălzi, oamenii folosesc radiatoare sau aparate de aer condiţionat şi plătesc astfel  facturi uriaşe. 

S-a ajuns la această situaţie după ce a fost închisă centrala electrică de termoficare din zonă. Astfel că agentul termic care alimentează cartierul Aviaţiei este adus de la aproape 8 kilometri distanţă. În plus, pe această magistrală se fac lucrări de reparaţii, care îngreunează furnizarea apei calde. 

Reţeaua de termoficare din Bucureşti are o lungime totală de 4 mii de km, dar 80% din conducte sunt mai vechi de 25 de ani şi ar fi trebuit schimbate în urmă cu un deceniu.