În căutarea rochiei perfecte.Colega noastra Francesca Simionescu a vorbit si cu viitoarele mirese dar si cu designerii şi a aflat câteva ponturi despre ce se poarta dar si cum se poarta, ca sa te avantajeze. 

Designer: Vin şi spun: eu cred că mi se potriveşte o rochie de prinţesă pentru că sunt mică, sunt mai plinuţă, sunt prea slabă. De aici plecăm, dăm clientelor modelul care cred ele că li se potriveşte şi de aici modificăm împreună, că fiecare corp e diferit, noi suntem diferite fiecare, suntem speciale în felul nostru. 

Articolul continua dupa recomandari

De simţit, putem să ne simţim cum vrem. Dar rochia trebuie aleasă cu mintea nu cu sufletul. Cea de prinţesă nu avantajează pe oricine!

Designer: Rochia princess, cu cât este mai amplă, cu atât este mai demanding, cere foarte mult de la noi, nu doar noi de la ea - o rochie de tip princess nu este pentru oricine, o persoană foarte mică de statură, o persoană minionă, care mai are şi forme rubensiene nu ste tocmai pusă în valoare de o rochie de acest gen.  Pentru acest gen de rochie, trebuie să fii înaltă, în primul rând, nu există un standard sau o regulă, dar, în general, recomandăm o persoană cu o talie destul de mică şi o persoană înaltă pentru acest tip de rochie princess.

Ce te faci dacă înălţimea nu se ridică la înălţimea aşteptărilor?

Designer: A-line ul acela, stilul royal, stilul aristocratic, folosit mult la casele regale, orice tip de align, pe româneşte forma literei A, cu variaţiuni pe aceeaşi temă, O rochie care să pună în valoare linia corpului, să o înalţe, bineîneţeles că persoanele respective vor trebui să facă un sacrificiu să poarte tocuri.

Vestea bună e că orice mic defect se poate ascunde într-un mod artistic. Fie că vorbim de statură, talie, şolduri, mâini.

Designer: O talie puţin mai groasă se subţiază de cele mai multe ori printr-o linie fină şi printr-un cordon, eventual de altă culoare dacă mireasa doreşte acest lucru. Vom merge în conslierea noastră către clientă pe genul de rochie care acoperă partea de sus , cu o mânecă cu o diferită lungime, în funcţie şi de modelul final, ca să nu schimbăm mult estetica rochiei şi nici aşteptările miresei, un decolteu care se personalizează şi se lucrează în funcţie de bustul care este mai mic sau mai mare, se montează cupe acolo unde este cazul, se bulează cu o ţesătură nude, care să susţină un sân care este foarte generos de la natură, talia care nu este foarte bine definită se subliniază prin artificii cu un cordon de perle, de cristale, de satin, de tafta. 

Sigur, dacă aţi ajuns în punctul în care veţi ajunge în faţa altarului, teoretic ştiţi exact ce vreţi. Insistăm totuşi: atunci când alegeţi rochia de mireasă, pregătiţi-vă să ascultaţi şi sfatul stiliştilor. La finalul zilei, tot ce contează este ca voi să vă simţiţi cu adevărat prinţese. cu trenă şi corset sau fără.