Procentul de promovare la bacalaureat la Buzău este 73.8 la sută, trei elevi de la Colegiul Naţional Bogdan Petriceicu Haşdeu obţinând media 10. De altfel, Colegiul Haşdeu este singurul din Buzău care are rata de promovare de sută la sută. La două licee din judeţ, niciunul dintre cei care au susţinut examenul nu a obţinut media necesară.

Potrivit inspectorului general adjunct al IŞJ Buzău, Geta Burducea, rata de promovare înainte de contestaţii este 73.8 la sută, în acest judeţ.

Articolul continua dupa recomandari

Practic, din cei 2573 de absolvenţi de liceu prezenţi la examen au promovat 1899.

Trei elevi de la Haşdeu au luat media 10 la Bacalaureat 2018.

De asemenea, Colegiul Haşdeu este singura şcoală din Buzău cu rată de promovare sută la sută.

Două licee, Liceul Tehnologic Lopătari şi Liceul Tehnologic din Pătârlagele, nu au nici un elev promovat din cei care au susţinut Bacalaureatul.

” Din experienţa anilor trecuţi ne încadrăm în media naţională, cred eu, sunt rezultate bune. În ce priveşte şcolile în care rezultatele sunt dezastruoase an de an, am prefera să le creştem calitatea actului educaţional, nu să le desfiinţăm. Sunt şcoli în localităţi izolate şi dacă le am desfiinţa am limita dreptul la educaţie, la şcoală, copiilor de acolo. Avem în vedere însă să le transformăm în şcoli profesionale”, a declarat inspectorul şcolar general adjunct al IŞJ Buzău, Geta Burducea.