O tânără bistriţeancă promovează un stil unic de coafură! Veche de mai bine de un secol, "împletitura în două ape" îl poate pune în dificultate şi pe cel mai experimentat hairstylist. Este atât de greu de realizat, încât este nevoie de ore întregi să fie gata. Rezultatul este însă unul spectaculos. Cu toate acestea, în zona Bistriţei, de acolo de un provine împletitura, femeile care ştiu să o mai realizeze pot fi numărate pe degete. 

Mai ceva ca mâinile dibace ale unui hairstylist, femeia din imagini împleteşte de zor părul fiicei ei. În costum popular, exact ca pe vremuri. Lucrează la un stil de coafură vechi de un secol. În trecut, un simbol al fetelor nemăritate.

Articolul continua dupa recomandari

Există şi un secret pentru ca împletitura, purtată pe vremuri la sărbători, să iasă ca la carte.

Părul se împleteşte ud, că dacă nu, uite se ia după piptăn şi este foarte greu să aduni fiecare fir de păr - Genuca Geuca 

Partea dificilă de abia acum urmează. Fiecare dintre cele două cozi se împarte în peste 70 de şuviţe. În funcţie de cât de bogat este părul. În Bistriţa Năsăud, doar câteva femei mai cunosc tainele acestei împletituri. Iar Alina este singura din ţară care o mai poartă.

Un rezultat care vine după aproape şase ore de muncă. Căci atât durează, mai exact, împletitura tradiţională.