Iepurii de câmp i-au terorizat pe agricultorii din judeţul Arad. Animalele s-au înmulţit exagerat şi ameninţă să distrugă culturile de floarea soarelui. Pentru prima dată după Revoluţie, pe un câmp din Arad, a fost organizată o goană. Nu cu armele de vânătoare, ci cu plasele. Iepurii prinşi vor fi mutaţi în alte judeţe.

Vânătorii şi gonacii au încercat să păcălească iepurii să intre în plase. Iuţi de picior, câţiva au ocolit capcanele întinse.

Articolul continua dupa recomandari

Goana a început în zori. Bine echipaţi, cu cizme de cauciuc şi combinezoane, cei 150 de vânători şi gonaci au venit cu tractoarele şi, înainte, au trecut printr-un instructaj.

Nicu Deme Presedinte Asociatia vanatorilor si pescarilor Arad: Am prins iepuri vii înainte de Revoluţie, dar era o situaţie mai greoaie, erau plase de alt fel, trebuiau bătute pari întins, pământul era îngheţat. 

200 de iepuri sălbatici au ajuns, la finalul goanei, în lăzi şi şi vor fi relocaţi în Covasna şi Dâmboviţa, acolo unde numărul iepurilor sălbatici este foarte mic.

Gheorghe Mihăiescu AJVP Arad: Dorim să micşorăm numărul animalelor care au produs pagube destul de mari agriculturii, avem probleme cu fermierii, în principal la culturile de rapiţă şi de floarea soarelui în primăvară.