O doamnă care plimbă un pui de capră pe străzile Bucureştiului este o imagine care nu poate fi trecută cu vederea. Din contră, subiectul devine viral pe internet. Mai ales când ieduţa este îngrijită mai ceva ca un copil. Bea lapte cu biberonul şi stă la poză ca un fotomodel. Cele două prietene au şi o poveste. Doamna i-a salvat viaţa puiului în ultima clipă.

Să facem cunoştinţă cu Zinaida şi cea mai bună prietenă a ei. Doamna şi Ieduţa, pe numele ei, sunt o pereche care întoarce toate privirile într-un cartier din Sectorul 2 al Bucureştiului.

Articolul continua dupa recomandari

Iedul vedetă din Bucureşti, salvat în urmă cu trei luni de la nişte ciobani 

Se ştiu de mai bine de trei luni, când femeia a salvat puiul de capră de la o stână. Ciobanii voiau să-l arunce, pentru că era prea slab. 

Zinaida Roşu: Mai pâlpăia un pic de viaţă în ea şi cine să aibă grijă de ea? Zic, o iau eu. Am încălzit-o, am înfăşurat-o în ceva cald, am încălzit o ceşcuţă de lapte. La început m-au privit sceptic, aşa, cumva ca şi când aş fi o ţicnită. Uite, mamaia s-a ţicnit că a adus capra în casă

Ieduţa bea lapte cu biberonul, are scutece şi este alintată cu covrigi şi frunze de gulie. 

Zinaida Roşu: Bucătăria este a ei. Este o zvăpăiată. Sare pe canapea, pe masă, pe scaun. Stricăciuni nu a făcut, că nu are ce. Doar aşa, din cuier mi-a dat jos pălăriuţa

La fel de zburdalnică este şi atunci când este scosă la plimbare, în parc.

Zinaida Roşu: E o curiozitate pentru toţi cei din cartier. Unii copii mai mari vor să pună mâna că n-au văzut niciodată. Alţii vor să facă poze cu drag

Iedul vedetă din Bucureşti, mutat la o fermă din Fundulea

Ieduţa nu este doar jucăuşă, ci şi foarte prietenoasă. Este şi motivul pentru care şi-a făcut foarte mulţi prieteni în zona Arenei Naţionale.

Ieduţa este vedetă şi pe Facebook, unde o postare cu ea a strâns zeci de mii de like-uri.

Pentru că a crescut şi are nevoie de spaţiu, Ieduţa o va părăsi în curând pe cea care a crescut-o.

Va ajunge la Fundulea, în curtea unor gospodari, care vor avea grijă de ea şi care o vor lăsa pe doamna Zinaida să o viziteze din când în când.