Rareori luăm în considerare spațiile de depozitare atunci când ne gândim la confortul dintr-o locuință, însă ele au un rol mult mai important decât pare la prima vedere. Toate hainele, obiectele și bijuteriile noastre au nevoie de un spațiu în care să fie păstrate. Atunci când nu ai suficient spațiu de depozitare, nici nu te poți organiza cum trebuie, așa că  multe din lucrurile tale pot ajunge să se rătăcească sau chiar să se piardă. Tocmai de aceea, e bine să știi ce soluții ai la dispoziție pentru depozitare, în fiecare cameră din casa ta:

Dormitorul

Articolul continua dupa recomandari

Dormitorul e camera în care dormi, dar și camera în care îți schimbi hainele, astfel că dormitorul joacă și un rol de vestiar. Tocmai de aceea, ai nevoie și de alte piese de mobila dormitor, pe lângă pat. În primul rând, ar trebui să te asiguri că ai cel puțin un dulap mare și încăpător pentru toate hainele tale; acesta ar trebui să aibă rafturi dar și o secțiune pentru umerașe, unde să poți pune toate jachetele și hainele elegante.

În al doilea rând, vei avea nevoie de o zonă de depozitare și în apropierea patului, unde să îți poți lăsa telefonul noaptea, înainte de culcare. Un set de noptiere este o alegere excelentă pentru acest scop. Poți folosi sertarele noptierelor pentru a depozita diferite lucruri de care ai nevoie când mergi la culcare, cum ar fi încărcătorul, ceasul de alarmă sau cartea ta preferată. Astfel, odată ce ai venit la culcare, nu va mai trebui să te ridici din pat pentru că ai nevoie de ceva.

Sufrageria

În sufragerie, spațiile de depozitare se rezumă, de obicei la un dulap sau o vitrină, comoda televizorului și, în unele cazuri, un raft decorativ sau o bibliotecă. Când alegi comoda pentru televizor, gândește-te și la alte aparate pe care vei vrea să le conectezi la televizor, cum ar fi un DVD player sau o consola de jocuri. E bine să alegi o comodă mai mare, ca să poți depozita toate aparatele care se leagă la televizor în același loc.

Un raft decorativ e o adiție excelentă în orice sufragerie. Acolo vei putea expune atât decorațiuni cât și diferite fotografii cu tine și familia ta. Iar dacă te pasionează jocurile de masă, atunci cu siguranță va deveni un spațiu de stocare și pentru acestea. Deși poate fi așezată și în alte camere, biblioteca se potrivește foarte bine în living. Nu doar că arată foarte bine, dar va fi și un bun factor de motivație pentru lectură.

Bucătăria

Bucătăria e camera unde ai nevoie de cel mai mult spațiu pentru lucrurile tale. Fie că e vorba de farfurii, oale, tigăi, aparate sau ustensile, toate au nevoie de spațiu pentru a fi depozitate. Dacă nu vrei să ai mereu spațiul de lucru ocupat, trebuie să te asiguri că ai suficiente dulapuri și sertare pentru toate lucrurile. Dacă e nevoie, poți adăuga unul sau chiar două module suspendate pentru a suplimenta spațiul.

Când alegi mobila din bucătărie, ar fi bine să te asiguri că rămân și câteva dulapuri și sertare goale, ca să te asiguri că ai loc și pentru obiectele pe care le vei cumpăra mai târziu. De asemenea, poți adăuga la mobilier și câteva rafturi mici și etajere deschise pentru condimentele pe care le folosești mai des, așa cum arată House Beautiful.

Baia

În baie, nu ai nevoie de mult spațiu de depozitare. Unul sau două dulăpioare sunt suficiente pentru a pune deoparte toate produsele cosmetice pe care le folosești. Pentru confortul tău, ar fi bine să montezi dulăpioarele din baie pe perete în funcție de înălțimea ta. Astfel, nu va fi nevoie să urci pe scaun sau să te apleci, ori de câte ori cauți un aparat de ras.

Sursă foto: Shutterstock