Te gândești, de ceva timp, la cum să faci bani de acasă, dar nu ți-a venit nicio idee, până acum, care să te ajute să obții niște venituri suplimentare? Dacă așa stau lucrurile, vom încerca să te ajutăm noi cu niște idei de venituri suplimentare. Astfel, vei putea să profiți mai bine, din punct de vedere financiar, de timpul tău liber. Descoperă, mai jos, ideile noastre și vei învăța cum să faci bani de acasă, și nu numai, fără eforturi prea mari.

Mergi la un amanet

Articolul continua dupa recomandari

Prima sugestie de pe lista noastră cu idei de câștiga bani în timpul liber este îți amanetezi câteva dintre bunurile tale - bijuterii sau gadget-uri. Amanetul reprezintă o metodă de foarte bună de a face rost rapid de niște bani. Pe de altă parte, amanetarea este una dintre cele mai scumpe variante de finanțare la care ai putea apela, din cauza comisioanelor zilnice ridicate practice de casele de amanet. În cazul în care apelezi la această idee de venituri suplimentare (noi îți recomandăm să mergi la un amanet doar în caz de urgență), încearcă să găsești o casă de amanet mai ieftină, cu un comision pe zi de 0,1% - 0,4%. Dacă locuiești în Capitală, ar fi indicat să mergi la o casă de amanet în Ferentari sau la una aflată în Militari ori Berceni, deoarece în zonele respective sunt șanse mari să găsești locații care au comisioane zilnice foarte mici.  

Vinde-ți lucrurile de care nu mai ai nevoie

O variantă mult mai bună (comparativ cu drumul la o casă de amanet) ca să faci bani în timpul liber ar fi să îți vinzi bunurile de care nu mai ai nevoie. Ce poți să vinzi? Iată câteva sugestii: haine, jucării, jocuri video, CD-uri, DVD-uri, viniluri, cărți, cadouri care nu-ți plac, electronice, electrocasnice și bijuterii. Ca să-ți dai seama ce lucruri poți vinde, este obligatoriu să te apuci să-ți faci ordine în locuința ta. Astfel, o să ai o evidență foarte clară a lucrurilor tale cu potențial de a fi achiziționate de către alte persoane. După ce îți faci o listă cu lucrurile „de vândut”, pasul următor este să urci toate bunurile tale pe un site cu anunțuri gratuite. Fă-le tuturor obiectelor pe care vrei să le vinzi niște poze foarte bune, scrie-le niște descrieri atrăgătoare și, în scurt timp, o să faci bani de acasă și o să-ți suplimentezi veniturile lunare.

Ai grijă de copii

Îți plac foarte mult copiii și te înțelegi de minute cu băieții și cu fetițele de până în zece ani? Atunci, nu ar fi minunat ca, în zilele de weekend, să ai grijă de copiii altor oameni și să primești și bani pentru această activitate? Ca să-ți găsești clienți, te sfătuim să faci pe dădaca, mai întâi, pentru prietenii tăi care au deja copii. Bineînțeles, fără să le ceri bani. Apoi, dacă toate părțile implicate sunt mulțumite de „serviciile” tale, roagă-i pe prietenii tăi părinți să te recomande cunoștințelor lor care au copii și au nevoie, din când în când, de un babysitter în timpul weekendurilor.