Nu aduce anul ce aduce luna ianuarie. Nu mai puţin de 7.500 de cupluri se destramă în România în această perioadă. Cu 15 % mai multe decât în alte luni.

În luna ianuarie, 15.000 de români încep, odată cu noul an, şi o viaţă nouă. Departe de partenerul căruia, cândva, i-au jurat credinţă. 

Articolul continua dupa recomandari

Pe lista de dorinţe pentru 2018, şi Andreea Olteanu şi-a trecut acelaşi lucru: să ia viaţa de la capăt. O decizie pe care a cântărit-o timp de cinci ani. La început, cea care a ţinut-o în loc a fost fetiţa lor, pentru care mama îşi dorea o familie unită. Un gest periculos, spun psihologii.

În cazul ei, divorţul a adus un deznodământ fericit. Cei doi părinţi comunică acum bine. Nu aşa stau lucrurile în cazul foştilor soţi Oana şi Nicolae Voiculeţ. 

Numărul mare de separări a dus la apariţia aşa ziselor clinici pentru divorţ, adică locuri în care înveţi să te regăseşti după o despărţire. Gabriela a deschis un astfel de centru după ce ea însăşi a trecut printr-o separare. 

Un program de suport durează trei luni, costă 1.200 de euro şi conţine şi întâlniri de grup. 

În România, cel mai scurt divorţ, la notar, durează o lună şi costă între 800 şi 1.200 de lei. În schimb, o despărţire în instanţă, cu partaj şi luptă pentru copii, între soţi care nu se înţeleg, poate dura şi câţiva ani, iar costurile pot ajunge la câteva mii de euro.