Un maistru de vânătoare, de la Ocolul Silvic Borca din cadrul Direcției Silvice Neamț, a fost prins de hoţii de lemne în pădure, dezarmat şi agresat de aceştia. Apoi, când s-a văzut ameninţat cu propria armă, pădurarul a reuşit să fugă în pădure, cu hoţii de lemne pe urmele sale.

Cunoscând foarte bine zona, pădurarul a reuşit să scape şi a sunat la 112 imediat ce a intrat în raza de acoperire a reţelei de telefonie mobilă.

Articolul continua dupa recomandari

Pădurar în pericol de moarte, reuşeşte să scape cu fuga de hoţii de lemne, în pădure

Un angajat Romsilva, maistru de vânătoare la Ocolul Silvic Borca din cadrul Direcției Silvice Neamț, a fost victima unei agresiuni, în timpul unei acțiuni de verificare a punctelor de monitorizare pe raza Fondului cinegetic 23 Sabasa.

Maistrul de vânătoare a fost oprit seara, în jurul orei 20:00, pe un drum forestier, de către un grup de peste zece persoane, în urma agresiunii fizice fiindu-i furată arma de serviciu. Unul dintre agresori a îndreptat arma spre angajatul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, amenințându-l cu moartea, informează ziarharghita.ro.

Pădurarul a reuşit să scape cu fuga.

Nu la fel de norocos a fost şi un pădurar al Ocolului Silvic Paşcani, care a fost găsit mort la marginea pădurii pe care o păzea de 20 de ani, după ce se pusese la pândă ca să-i prindă în flagrant pe cei care distrugeau noaptea pădurea, fiind decis să pună capăt defrişării.