Hoţii de haine s-au reinventat! Îşi spun hoţi cu stil, acţionează în familie şi dau spargeri de mii de lei în magazinele de lux. Doi tineri au furat astfel o rochie de peste o mie de euro, dintr-un mall din Capitală. Au adus cu ei şi un bebeluş, ca să le distragă atenţia vânzătorilor. Au reuşit să plece liniştiţi cu prada, dar camerele de supraveghere le-au filmat fiecare pas.

Un cuplu bine îmbrăcat intră în magazinul exclusivist în jurul orei 20, în căutarea unei rochii elegante pentru un eveniment. E începutul unui plan ca în filme. Ca să nu dea nimic de bănuit, tânăra împinge un cărucior - pe care îl lasă însă deoparte, când ajunge în dreptul hainelor de mii de euro. 

Articolul continua dupa recomandari

Vizualizează mai multe modele tocmai să distragă atenţia vânzătoarei, deşi este în continuu cu privirea către camere şi colegii noştri, acum ia rochiţa respectivă, o acoperă cu pantalonii negri şi pardesiul negru, acum se vede foarte clar că are trei produse în mână.

Femeia intră în cabina de probă, în timp ce partenerul îi ţine de vorbă pe cei doi angajaţi. Minute în şir, bebeluşul rămâne nesupravegheat. 

El acum e la cabină lângă dumneaei. N-au nici cea mai mică atenţie către cărucior, atenţia lor este la produse, acum se vede când domnul pune pe bară doar două dintre produse. Paltonul şi pantalonul, rochiţa albă nu se vede!

Asta pentru că femeia a ascuns sub haine rochia de 5.500 de lei. Câteva clipe mai târziu, a ieşit relaxată pe uşa magazinului de lux. Poliţiştii îi caută acum pe cei doi tineri, după ce administratorii au făcut plângere pentru furt. Este infracţiunea cel mai des întâlnită în ţara noastră - hoţii au dat peste 100 de mii de lovituri doar anul trecut. 

Cele mai vizate produse de către hoţi sunt cele scumpe. Doar din acest magazin, în ultima lună, au dispărut două articole vestimentare de aproape 10 mii de lei.

Mia Matei, consilier vestimentar: Persoanele de acest gen, îi numim noi hoţi cu stil, au această experienţă de a trece de porţile de siguranţă cu anumite proceduri

De cele mai multe ori, hainele de firmă ajung să fie vândute pe piaţa neagră sau pe internet, cu reduceri substanţiale. Nu vă lăsaţi păcăliţi de preţ, avertizează poliţiştii, pentru că riscaţi să rămâneţi şi fără bani, şi fără produse, dacă marfa furată este depistată.