Hoţii au arătat din nou că nu ţin cont de nimic atunci când vine vorba de o pradă. Roțile elicopterului prăbușit în urmă cu o săptămână la Săpânța au fost furate. Descoperirea au făcut-o chiar anchetatorii când au început să coboare resturile aparatului de zbor din munți.

După o săptămână de la descoperirea epavei din pădurile din Săpânța, resturile aparatului de zbor încep a fi coborâte din munți.

Articolul continua dupa recomandari

Elicopterul prăbuşit la Săpânţa, dezmembrat şi transportat pe bucăţi

Elicopterul a fost dezmembrat cu ajutorul specialiștilor unei firme din Oradea, necunoscându-se încă cine va suporta costurile acestei operațiuni. Cel mai probabil o va face administrația locală din Săpânța. 

Joi, 16 mai, specialiștii de la firma din Oradea, însoțiti de reprezentanți ai autorității locale din Săpânța au urcat în munți pentru a coborî epava aparatului de zbor descoperit în 9 mai. 

Operațiunea s-ar putea să dureze multe ore, mai ales că aceasta este îngreunată de ploaie.

Suntem de dimineață aici. A început să și plouă, nu știu dacă terminăm până deseară. Se dezmembrează elicopterul și îl vom coborî cu un tractor", a declarat Gheorghe Stan, primarul localităţii Săpânţa.

Epava a fost dezmembrată pentru că nimeni nu a revendicat elicopterul Kamov Ka-26, de fabricație rusească, cu care s-a prăbușit fostul ofițer de aviației bielorus, Dimitri Evghenievici Kostikov, în vârstă de 47 de ani.

Însă anchetatorii au avut parte de surprize de proporţii. Roţile elicopterului au dispărut, pentru că aparatul nu a mai fost supravegheat de câteva zile.

Mai mult, s-a reuşit ca doar o jumătate de elicopter să fie recuperată din munţi. Cealaltă urmează să fie recuperată ulterior, pentru că remorca a făcut pană.