E prăpăd pe calea ferată! Hoţii de fier vechi pun în pericol siguranţa pasagerilor! Fură de la şuruburi, până la macazuri şi cabluri prin care este asigurată semnalizarea. Teoretic, legea interzice vânzarea lor în centrele de colectare. Însă doar astăzi poliţiştii au confiscat peste trei mii de tone de fier vechi. Fiecare şurub furat nu doar că întârzie trenurile, dar poate duce şi la o tragedie pe calea ferată, spun mecanicii. 

Aproape două mii de kilograme de fier vechi şi alte trei mii de aluminiu şi plumb au fost confisate în mai puţin de trei ore. Poliţiştii au verificat 145 de centre de colectare a deşeurilor. 

Articolul continua dupa recomandari

Mare parte din captură vine din reţeaua feroviară a României. Mai exact, şine de cale ferată, şuruburi, macazuri şi fire de cupru. 

Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt Poliţia Română: Peste 2500 de poliţişti acţionează mai ales pentru prevenirea furturilor de la infrastructura critică. Se fac verificări la majoritatea centrelor de colectare de materiale feroase din zona gărilor 

Nu de puţine ori hoţii se îndreaptă spre furtul unor astfel de cabluri, de cupru. Valorează foarte mult. Alimentează semnalizarea sistemelor pe calea ferată.

Hoţii au ajuns să fure inclusiv bucăţi din calea ferată. Şuruburi de susţinere a liniilor, inclusiv macazuri. Pericolul este uriaş, avertizează mecanicii CFR. 

Maximilian Rodrigo, lider sindicat CFR: Duc la întârzieri mari ale trenurilor de călători pe perioade lungi. Până se înlocuiesc, se merge cu 20 de kilometri la oră pe lângă semnal. Este vorba despre siguranţa circulaţiei

Se fură ca-n codru, iar asta se ştie bine în CFR. 

Un împiegat recunoate că "fură inclusiv cablurile alea de cupru, dar nu de aici, din gară. Fură din Chiajna, din zona aia de câmp".

În apropierea Gării de Nord, vedem imaginea creată de fenomenul furturilor din reţeaua feroviară.

În ultimii 7-8 ani zeci de vagoane care au fost casate şi trase la capăt de linie au fost decopertate, furate în întregime. A rămas scheletul din ele şi adăpostesc oameni ai străzii.

Indiferenţa, lipsa investiţiilor în infrastructură şi furturile de pe calea ferată au adus România pe ultimul loc în Europa atunci când vine vorba despre viteza de circulaţie a trenurilor. 
CFR Călători înregistrează record după record. Într-un singur an, trenurile au acumulat aproape nouă ani de întârziere. 

În primele nouă luni din 2019 poliţiştii au confiscat 63 de tone de fier vechi şi aproape 13 tone de cupru. 

Firmelor care se ocupă de colectarea fierului vechi le-a fost interzis încă din 2011 să cumpere elemente de cale ferată de la persoane fizice. Amenzile depăşesc 40 de mii de lei.