În Palatul Administrativ Gorj nu se mai intră decât în ţinută regulamentară! În caz contrar, cei care au probleme la Prefectură sunt trimişi înapoi acasă. Li s-a întâmplat deja mai multor cetăţeni, care au fost expediaţi urgent, pe motiv că poartă haine indecente. Cu toate acestea, regulile nu li se aplică şi angajaţilor. Indiferent cum sunt îmbrăcaţi, aceştia sunt lăsaţi să intre în birouri.

-Vreau să pun şi eu o apostilă la 113. 
-Ar trebui să aveţi o ţinută mai decentă. 
E răspunsul pe care l-a primit această doamnă, la intrarea în Prefectură. A venit tocmai din Italia să obţină leglizarea unor acte, dar fusta prea scurtă i-a devenit impediment. Degeaba a încercat să-şi argumenteze ţinuta. În faţa paznicului, nici o explicaţie nu a fost îndeajuns de bună. 

Articolul continua dupa recomandari

Şi nu a fost singura care a avut parte de un astfel de tratament. Conform noul cod vestimentar, oamenii nu au voie să păşească în instituţie cu haine rupte, indecente sau inscripţionate cu mesaje. O hotărâre considerată nedreaptă de către cetăţeni. 

De fapt, semnificaţia cuvântului "decent" ar fi problema. Şi nu ordinul emis. 

Sorin Arjoca, subprefect: "Cred că a fost o neînţelegere, dacă aşa s-a întâmplat. Probabil că domnul de la pază n-a înţeles ce înseamnă fustă scurtă. Nu e normal, dar lucrăm cu oameni. Şi e posibil să apară astfel de situaţii. Exagerări şi din partea unora şi din partea celorlalţi." 

Exagerări pe care autorităţile care funcţionează în Palatul Administrativ nu le recunosc. 

Iar dacă accesul cetăţenilor a fost îngrădit pe motiv de ţinută, pentru angajaţi codul vestimantar nu s-a aplicat. 

Controversatul ordin anti ţinute indecente emis de prefect a fost deja contestat în instanţă. Însă, până când va exista o hotărâre, el va rămâne în vigoare.