Un horticultor din Vaslui are cea mai mare colecţie de irişi din ţară. Bărbatul şi-a descoperit pasiunea pentru stânjenei în urmă cu aproape două decenii şi de atunci investeşte câte 6.000 de lei anual. Florile nu sunt de vânzare, dar curtea omului e deschisă vizitatorilor.

Mov, roz, galbeni, albi, dantelaţi sau nu. Sunt mii de irişi într-o singură grădină. O explozie de culoare şi parfum.

Articolul continua dupa recomandari

VIOREL MIHAI, proprietarul colecției: Primele 20 de soiuri au fost cumpărate acum 18 ani. La ora actuală, am 1150 de soiuri, achiziţionate din toate ţările Europei.

Anual, horticultorul amator cheltuie peste 6.000 de lei ca să-şi diversifice colecţia cu soiuri noi. O atenţie deosebită acordă şi florilor pe care le are deja. Soţia îl ajută zilnic să le îngrijească, şi o vecină - angajată special pentru asta.

VIOREL MIHAI, proprietarul colecției: Sunt frumoase, dar trebuie şi îngrijite. Trebuie multă muncă ca să ajungă la nivelul la care sunt acum.

Şi sătenii din Dobrosloveşti se mândri că în satul lor este cea mai mare colecţie de Iris din România.

Florile nu sunt de vânzare, dar pot fi admirate în grădina horticultorului, care se întinde pe mai bine de jumătate de hectar. Omul vrea să-şi mărească în continuare colecţia. A cumpărat încă teren special pentru noile soiuri pe care vrea să le cumpere.