Hobby-urile aduc un plus de plăcere și valoare în viețile noastre. Sunt modalitatea care ajută punctual la dezvoltarea personalității fiecăruia dintre noi, dar și modalitatea care duce la creșterea nivelului de inteligență și a productivității.

Află care sunt cinci dintre hobby-urile care te ajută să îți dezvolți creativitatea!

Articolul continua dupa recomandari

Top 5 hobby-uri care te ajută să fii mai creativ

Conform mai multor studii, cercetătorii au dezvăluit faptul că oamenii care acordă chiar și un timp limitat unui hobby sunt mai concentrați, mai creativi și mai fericiți. Ei nu își concentrează atenția pe un singur lucru, ci aleg să diversifice activitățile pe care le fac tocmai pentru a învăța cât mai multe. Hobby-urile te pot ajuta să te dezvolți personal și profesional, să îți setezi obiective și în același timp te pot învăța să pui pe primul loc lucrurile care te fac fericit. Iată cinci exemple!

Cititul. Indiferent de domeniu, cititul este activitatea primară care ajută la dezvoltarea inteligenței. Să îți dezvolți creativitatea înseamnă să te orientezi către domenii și cărți diferite. Încearcă să cunoști și dedesubturile cărților de ficțiune, dar și să îți îmbogățești vocabularul cu ajutorul biografiilor, memoriilor, cărților de dezvoltare personală, etc.

Pictura. Arta îți permite să te exprimi așa cum simți. Prin pictură îți poți exprima stări și sentimente și te poți elibera de creativitate. Pictura te ajută să te transpui în lumea fizică și te face să înțelegi care sunt cu adevărat nevoile tale. Înainte de a începe să pictezi, asigură-te că ai la îndemână toate ustensilele de care ai nevoie. Pentru o mai bună organizare le poți păstra pe toate în același loc, în cutii din lemn.

Călătoriile. Să călătorești nu înseamnă doar să pleci într-o vacanță în concediu. Pentru a-ți crește productivitatea, dar și nivelul inteligenței, învață câte ceva nou din fiecare călătorie pe care o faci, nu contează destinația. Călătoriile te ajută să te eliberezi de stres și să te concentrezi pe sarcinile cu adevărat importante. Orice loc în care ajungi poate fi o oportunitate de învățare deoarece poți interacționa cu oameni din culturi diferite, poți observa diferite stiluri de viață, lucruri care te vor pune pe gânduri.

Gătitul. Să gătești înseamnă să te concentrezi pe un întreg proces și să te forțezi să îl duci la bun sfârșit. Gătitul transformat în hobby înseamnă organizare, îndemânare, simț estetic, calități esențiale de care ai nevoie în dezvoltarea personală. Chiar dacă poate începe drept o joacă, gătitul se poate transforma într-o activitate productivă care să te ajute să duci la bun sfârșit mai multe task-uri.

Muzica și dansul. Indiferent de categoriile pe care le preferi, muzica și dansul sunt plăceri pentru orice ființă. Sunt acțiuni care te relaxează, care te ajută să îți crești capacitatea de concentrare și cel mai important, care îți impun un anumit ritm de lucru. Nu degeaba se spune că trebuie să dansezi după ritm. Muzica este un hobby care îți stimulează creierul, conform mai multor studii efectuate la Stanford University, acolo unde s-a descoperit efectul Mozart. Muzica și dansul induc modificări la nivel proceselor pshice precum: atenția, îmbunătățirea memoriei și capacitatea de învățare. De asemenea, învățarea unui instrument muzical îți va dezvolta perseverența, concentrarea, dedicarea și răbdarea.

Așadar, nu uita că hobby-urile îți dezvoltă creativitatea, te ajută să trăiești liber și să te bucuri mai mult de tot ce ai!