Adelina este o fetita de doar cinci anisori, ca oricare alta, doar ca duce cu ea o bola cumplita. Sherkan e cel mai bun prieten al ei.

Articolul continua dupa recomandari

Chiar daca nu-i rãspunde niciodata, o intelege , o astea saptamanal si, mai ales, o ajuta sa lupte. Tetrapareza spastica se traduce simplu: Adelina abia poate sa stea in picioare. Cand il vede pe Sherkan, boala parca dispare.

Parintii Adelinei au aflat despre terapia cu animale de pe internet. Tot acolo au gasit-o pe Carmen Maldea, cu centrul ei de echitatie.

Cu picioare lungi si breton aranjat perfect, Sherkan respecta intocmai indicatiile stapanei sale. Parca stie ca, pentru Adelina, este ca un medicament.

Hipoterapia poate ameliora simptomele acestei boli. La fel si in cazul sindromului Down, al autismului, al traumatismelor cerebrale, sclerozei sau paraliziei. Rezultatele sunt mai bune decat in urma oricarui tratament cu medicamnte.

Desi cunoscuta in Romania doar ca metoda complementara de tratament, unii au reusit sa invinga, cu ajutorul cailor, teama de sine, de lume si de boala.