HBO, victima unui atac informatic de amploare! Un grup de hackeri au sustras documente secrete, printre care şi scenarii inedite ale cunoscutului serial "Game of Thrones". Oficialii canalului american s-au oferit să le plătească acestora nu mai puţin de 250.000 de dolari, pentru ca informaţiile să nu fie făcute publice, scrie Reuters. 

Plata sumelor considerabile de bani pentru ca documentele să nu fie date publicităţii în urma atacurilor cibernetice este o practică des întâlnită atunci când hackerii descoperă vulnerabilităţi în sistemele informatice. 

Articolul continua dupa recomandari

"Aveţi avantajul de a ne fi surprins", a declarat un membru al echipei tehnologice a canalului HBO. 

"În spiritul cooperării profesionale, vă solicităm să vă prelungiţi termenul pentru o săptămână", a mai spus acesta. 

Dacă pentru alţii suma de 250.000 de dolari ar fi una mare, hackerii nu au fost deloc surprinşi de propunere. Cer milioane de dolari în schimb! Hoţii cibernetici susţin că au sustras aproximativ 1,5 terabiţi de date care conţin film,e scenarii, documente persoane, dar şi alte informaţii secrete, se arată într-un filmuleţ semnat "M. Smith", care a circulat pe internet săptămâna aceasta.

HBO a anuţat însă că a cerut ajutorul companiilor de securitate cibernetică şi al autorităţilor, pentru a răspunde acestui atac.