Patru minori au fost internaţi de autorităţi în centre specializate pentru protecţia copiilor, după ce mama lor a fost oprită de poliţişti în trafic şi s-a constatat că se afla sub influenţa băuturii.

Potrivit unui comunicat transmis luni Agerpres, poliţiştii au depistat o conducătoare auto, aflată sub influenţa alcoolului, care transporta patru minori, pe raza oraşului Huedin. Aceasta nu a respectat indicaţiile poliţiştilor, iar pasagerul din dreapta, care s-a dovedit a fi tatăl copiilor, a manifestat un comportament recalcitrant şi agresiv faţă de poliţişti.

Articolul continua dupa recomandari

Cei doi adulţi au fost reţinuţi, iar copiii, cu vârste cuprinse între 4 luni şi 10 ani, au fost internaţi în centre specializate.

'La data de 16 iulie a.c., în jurul orei 16:30, în urma unui apel prin 112, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Huedin au oprit, pentru control, un autoturism care circula pe DN1 E60, pe raza oraşului Huedin, întrucât nu îşi păstra direcţia de deplasare, având un traiect sinuos în trafic. Cu ocazia controlului, s-a constatat că la volan se afla o femeie, iar în interior se mai aflau un bărbat şi 4 copii minori', se arată în comunicat.

Şoferiţa a fost invitată la sediul Poliţiei, însă ea nu a respectat  dispoziţiile poliţiştilor şi şi-a continuat deplasarea, motiv pentru care poliţiştii au pornit în urmărirea autovehiculului. După circa un kilometru, conducătoarea auto a oprit, moment în care pasagerul a început să adreseze ameninţări cu acte de violenţă poliţiştilor, impunându-se încătuşarea şi conducerea acestuia la sediul Poliţiei. 

Pe traseu, în autospeciala de poliţie, cel în cauză a continuat să aibă cu comportament recalcitrant şi violent.

Conducătoarea auto a fost testată de către poliţişti cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi adulţi, în vârstă de 40 şi 32 de ani, din Bacău, soţ şi soţie, au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către reprezentanţii parchetului.

Poliţiştii au sesizat de îndată Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţie a Copilului Cluj, pentru dispunerea unor măsuri de protecţie în ceea ce îi priveşte pe cei patru minori, copii ai celor doi.

Astfel, minorii, în vârstă de 6, 8 şi 10 ani, au fost internaţi la un centru de minori din Huedin, iar o fetiţă de 4 luni a fost internată la spital, în cazul acestora urmând a fi efectuate evaluări de către organele specializate.

Cercetările continuă în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi ultraj, fapte prevăzute de Codul penal.