Guvernul a decis acordarea unui ajutor de urgenţă pentru fiecare familie care are un membru decedat sau rănit în accidentul rutier din Ialomiţa.

Hotărârea de Guvern aprobată astăzi prevede acordarea unui ajutor de urgență în valoare de 5.000 lei, iar pentru fiecare minor aflat în întreținerea uneia dintre aceste persoane se acordă un ajutor suplimentar de 3.000 lei.

Articolul continua dupa recomandari

Ajutor de urgenţă de la Guvern pentru victimele accidentului rutier din Ialomiţa

"În data de 5 octombrie 2019, în urma unui accident rutier produs în judeţul Ialomiţa, între Slobozia şi Urziceni, 9 persoane au murit şi șapte au fost rănite, cele mai multe fiind femei. Pentru majoritatea familiilor acestor persoane, salariul obținut de acestea era singura sursă de venit prin care se asigura și îngrijirea copiilor aflați în întreținere. La propunerea Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Guvernul poate dispune acordarea unor ajutoare de urgenţă familiilor şi persoanelor care se află în situaţii de necesitate cauzate de calamităţi naturale, incendii, accidente, precum şi pentru alte situaţii deosebite datorate stării de sănătate ori care pot conduce la riscul de excluziune socială. Ajutoarele de urgenţă se suportă din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii și Justiției Sociale", se arată într-un comunicat publicat pe site-ul ministerului.