Patru bărbaţi au fost reţinuţi de procurorii DIICOT Braşov, fiind suspectaţi că făceau parte dintr-o grupare specializată în operaţiuni cu substanţe cu efecte psihoactive.

În urma unor percheziţii, au fost ridicate substanţe folosite la prepararea de "etnobotanice" şi sume de bani obţinute din vânzarea acestora.

Articolul continua dupa recomandari

De asemenea, anchetatorii spun că printre clienţii grupării erau două persoane condamnate pentru omor, care ar fi săvârşit faptele în timp ce erau sub influenţa unor produse psihoactive.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Braşov au dispus, miercuri, reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Septimiu Piscoi zis "Gambino Lorenzo", Petru Piscoi, Alexandru-Sebastian Bacs şi Ovidiu-Ştefan Benghiac, pentru săvârşirea infracţiunii de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de DIICOT.

Valoarea pe piaţă a substanţelor psihoactive găsite este de aproximativ 60.000 de euro.

De asemenea, au fost indisponibilizate sumele de 105.000 de euro şi 22.500 de lei obţinute de inculpaţi din comercializarea respectivelor substanţe.

"Menţionăm că din materialul probator administrat în cauză au rezultat date şi indicii temeinice cu privire la faptul că două persoane care au fost condamnate pentru comiterea unor infracţiuni de omor erau clienţi ai inculpaţilor şi au comis faptele sub influenţa produselor psihoactive (cauzele de omor au fost mediatizate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov)", arată DIICOT.

Joi, inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului de Acţiuni Speciale Braşov şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Mureş. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Sursă: News.ro