Tânărul care a ţinut criminaliştii din Marea Britanie ocupaţi timp de şase ani a ajuns în arestul Poliţiei Române, după ce fosta soţie s-a răzbunat pe el, dezvăluindu-i secretul. Femeia ştia ce făcuse Cristian Sabău, despre crima comisă, dar a spus totul abia după ce bărbatul a părăsit-o pentru altă femeie.

Astfel, răzbunarea unei românce părăsite a dus la prinderea unui criminal pe care criminaliştii britanici îl căutau de şase ani. De asemenea, femeia este posibil să încaseze şi o recompensă substanţială (30.000 de lire sterline, potrivit monitorulcj.ro), pentru oferirea de indicii care au dus la prinderea criminalului.

Articolul continua dupa recomandari

Greşeala românului căutat de 6 ani pentru o crimă în Anglia: şi-a părăsit soţia pentru alta

Polițiștii din  cadrul Direcției de Investigații Criminale I.G.P.R. și I.P.J. Cluj, l-au arestat pe Cristian Sabău, un tânăr de 28 de ani, suspectat pentru uciderea Valeriei Graves, în 2013.

El a fost prins după ce fosta sa soţie, cu care are doi copii, de 3 şi 5 ani, l-a denunţat. Supărată că tânărul a părăsit-o pentru o altă femeie, aceasta a contactat rudele victimei şi le-a povestit totul.

Aşa au ajuns să-l prindă britanicii pe Cristian Sabău, după ani întregi de investigaţii şi peste 10 mii de audieri efectuate. 

Românul invocă un accident şi spune că nu a vrut să comită crima

În noaptea crimei, victima se află în casă alături de mama sa, sora şi cumnatul ei. Toţi dormeau când a avut loc crima. Suspectul a pătruns, fără să fie auzit de cineva, a omorât-o pe femeia de 55 de ani şi apoi a dispărut.

În primii doi ani de la crimă, 10.000 de oameni au fost chestionaţi de poliţişti, 3 mii de localnici au dat probe ADN şi au fost luate 600 de declaraţii. 

"S-a întâmplat un accident. Vă spun sincer că nu am vrut să-i fac rău. A fost un accident. M-a pus cineva să intru în casa aia că a fost vorba că sunt bani acolo şi lucruri de valoare şi m-au pus pe mine. Am picat la mijloc, în capcană şi de frică s-a întâmplat. Vă spun sincer, n-am făcut rău la nimeni în viaţa vieţilor mele", a declarat criminalul.