Este anchetă în Prahova, după ce o tânără gravidă s-a stins imediat ce a ajuns acasă de la spital. Femeia de 28 de ani se aştepta să nască şi a mers la consult. Medicul a trimis-o acasă pe motiv că nu i-a sosit încă sorocul. Spre seară a început să acuze dureri, iar când s-a ridicat din pat a căzut secerată la pământ. Salvatorii veniţi la faţa locului nu au mai putut face nimic nici pentru ea, nici pentru făt. Poliţiştii fac acum cercetări pentru ucidere din culpă.

Mihaela, în vârstă de 28 de ani, era însărcinată în nouă luni și se pregătea să-şi aducă primul prunc pe lume. Acum două zile a simţit că a venit momentul naşterii, însă, când a mers la Maternitatea din Ploieşti, medicul a trimis-o acasă.

Articolul continua dupa recomandari

CĂLIN BOERU, DIRECTORUL MEDICAL AL MATERNITĂŢII PLOIEŞTI - S-a prezentat în serviciul nostru pentru un control de rutină, a fost monitorizată din punct de vedere medical, a stat o perioadă de timp în spital, perioadă în care s-au făcut investigaţiile de specialitate şi fără să acuze niciun fel de simptomatologie care să impuna finalizarea naşterii a plecat acasă.

S-a prăbușit din senin 

Seara au apărut durerile şi şi-a rugat soţul să îi aplice o cremă. A apucat doar să se mai ridice din pat şi s-a păbuşit apoi la pământ.

"Avea emoţii şi îi era teamă şi era la prima sarcină, ca oricărui om îi este teamă. Ce ştiu e că la medicul de familie avea tensiunea bună, când ajungea la Ploieşti îi creştea tensiunea", povestește o prietenă de-a tinerei.

Apropiaţii femeii povestesc că ori de câte ori aceasta ajungea într-o unitate medicală acuza stări emoţionale acute. Tocmai de aceea medicii au monitorizat-o pe aceasta timp îndelungat pentru a avea informaţii clare cu privire la valorile de tensiune.

Soţul tinerei a sunat la 112, dar medicii nu au mai putut decât să constate decesul.

Trupul neînsufleţit al persoanei a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Prahova, în vederea efectuării necropsiei. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidre din culpă.

CĂLIN BOERU, DIRECTORUL MEDICAL AL MATERNITĂŢII PLOIEŞTI - Noi considerăm că este vorba de o patologie ce ţine mai mult de o malformaţie, de un lucru ce cu părere de rău nu putea fi decelat anterior.

În loc de botez, rudele tinerei se pregătesc acum de înmormântare.