Imagini incredibile la o maternitate din Iaşi. O femeie însărcinată nu a fost primită să nască pentru că are coronavirus. Medicii şi asistentele au protestat în curtea maternităţii, iar un angajat şi-a pus maşina în calea ambulanţei, încercând să blocheze accesul. Cadrele medicale spun că au echipamente doar pentru două naşteri şi se tem să nu se îmbolnăvească.

În ambulanţă este o gravidă diagnosticată cu Covid-19 care a ajuns la Maternitatea "Elena Doamna" din cauza contracţiilor. Cadrele medicale s-au speriat când s-au trezit cu pacienta la poartă. Abia după intervenţia jandarmilor gravida a fost primită în maternitate.

Articolul continua dupa recomandari

Atunci când autospeciala pentru victime multiple a ajuns la Maternitatea "Elena Doamna" nu a putut să intre în curtea spitalului şi asta pentru că unul dintre angajaţi nu i-ar fi dat voie să intre, când a aflat că înăuntru se află pacienta infectată.

Cadrele medicale de la Maternitatea "Elena Doamna" spun că era rândul maternităţii Cuza Vodă să primească pacienţi.

Doina Iancu, medic obstetrician Maternitatea "Elena Doamna" Iași - Era garda lor şi noi nu primim gravide sub 34 de săptămâni. Gravida avea un dosar bine făcut de la Neamţ care arăta că are 33 de săptămâni.

Direcţia de Sănătate Publică a decis ca gravidele cu coronavirus să ajungă la Maternitatea "Elena Doamna", deoarece aici există un pavilion separat. Documentul a fost trimis la maternitate, însă şeful acesteia spune că nu ştia de existenţa lui.

Angajaţii se tem să nu ia coronavirus. Au echipamente de protecţie doar pentru două naşteri.

Gabriel Martinescu, manager Maternitatea "Elena Doamna" Iași - O naştere este un foarte mare consumator de echipamente de protecţie. Noi estimăm circa 60 de echipamente de protecţie per pacient. Deci îngrijorarea principală este că dacă acest echipament nu ne ajunge, îngrijorarea este pentru personalul medical.

Doina Iancu, medic obstetrician Maternitatea "Elena Doamna" Iași - Avem pe dedesubt un costum de unică folosinţă, pe urmă un halat de unică folosinţă, punem cizmele în picioare, după care urmează un halat steril care este dublat, punem capelină.

O doctoriţă în echipament special a fost trimisă de la cealaltă maternitate să o ajute pe gravidă să nască. A fost ţinută o jumătate de oră în curtea spitalului, apoi trimisă înapoi la Spitalul de Boli Infecţioase.

Gravida a fost consultată. Durerile au fost o alarmă falsă şi a fost trimisă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Tot mai multe unităţi medicale din România sunt transformate în spitale Covid-19. În această situaţie este şi marternitatea din Craiova. Primarul oraşului cere Ministerului Sănătăţii să lase maternitatea în pace.