Zeci de personaje din desene animate decorează zilele acestea curtea unei grădiniţe din Deva! Ineditul vine însă din faptul că Nemo şi trenuleţul Thomas sunt, de fapt, dovleci deghizaţi. Ideea "Petrecerii dovleacului năzdrăvan" a venit ca alternativă la sărbătoarea împrumutată Halloween şi pare să prindă. Atât de bine, încât - după ce vor pleca de la grădiniţă - dovlecii pictaţi vor ajunge la unul dintre muzeele din oraş.

Toamna pare mai colorată în curtea acestei grădiniţe din Deva. Mai ales că la peisajul obişnuit, au contribuit din plin şi copiii.sau familiile lor. 77 de dovleci s-au transformat peste weekend în cele mai îndrăgite personaje de desene animate.

Articolul continua dupa recomandari

Thomas, Olaf sau Nemo sunt doar cele mai cunoscute. Dovlecii au fost însă şi pânze pentru pictură, iar pe ei pot fi admirate case bântuite, figuri amuzate sau chiar Purceluşa Peppa. Foarte apreciat în cadrul expoziţiei a fost şi un arici cu chip de leu.

Şi pentru că munca familiilor şi a copiilor să fie răsplătită, după ce îşi vor termina "misiunea" la grădiniţă, dovlecii vor pleca la muzeu unde speră să bucure şi să inspire şi pe alţii.