Copiii şi tinerii care doresc să petreacă o vacanţă de vară creativă, educativă, dar şi distractivă, vin în Grădina Valorilor Româneşti, să participe la activităţile Senatului Ştiinţific al Copiilor. Este un program cultural-educaţional al Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, care a fost lansat ieri în Parcul Lumea Copiilor din Capitală. Pe toată perioada verii, aici vor avea loc activităţi gratuite, menite să îi ajute pe cei mici în dezvoltarea personală, stimularea creativităţii şi antrenarea inteligenţei.

Și în această vară, pentru al zecelea an consecutiv, Grădina Valorilor Românești este locul ideal pentru o vacanță altfel, unde copiii și tinerii îmbină jocul cu educația și dezvoltarea personală prin mijloace creative. Senatul Științific al Copiilor vine cu cea mai mare provocare: dezvoltarea prin artă și știință, într-un spațiu destinat promovării valorilor autentice românești.

Articolul continua dupa recomandari

În fiecare vara mii de copii se bucură de acest program, aici, în Grădina Valorilor Românești. Îi așteaptăm și în această vară, să se bucure de activitățile gratuite desfășurate de Senatul Științific al Copiilor - Carmen Ștefan, PR Manager Fundatia Dan Voiculescu

Pe lângă atelierele de artă, creație și știință, copiii vor avea parte și de alte surprize: workshopuri inedite, experiențe interactive de realitate virtuală educativă, spectacole și serate muzicale. Acestea vor fi susținute de Opera Comică pentru Copii, Fischer International, Biblioteca Metropolitană București, PlaYouth România, Clubul de Gaming GV Player versus Player și Editura Litera, partenerii acestei ediții aniversare. Toate activitățile desfășurate în "Grădina Valorilor Românești" sunt gratuite.

Ramona Bruynseels, prezentă în Grădina Valorilor Româneşti

La eveniment a fost prezentă și inițiatoarea proiectului feminist " Wake up", Ramona Bruynsseels, prima femeie în cursa pentru Palatul Cotroceni, un susținător permanent al proiectelor educaționale ale Fundației Dan Voiculescu. Ea a venit însoțită de cele două fete ale sale, care au vrut să afle povestea simpaticului Nino, vedeta spectacolului Operei Comice pentru Copii.

Sunt foarte mândră de activitățile pe care Fundației Dan Voiculescu le organizează, salut din tot sufletul și cred că sunt mai mult decât binevenite în societatea românească. Educația este fundația unei societăți, iar noi avem atât de multe de recuperat în acest domeniu, atât de multe de făcut, ca să avem copii creativi, adaptați vremurilor în care trăim, copii dezinhibați, viitori lideri - Ramona Bruynsseels, inițiatoare proiect Wake up

La eveniment au fost premiați și elevii care au participat, în anul educațional 2018-2019, la cursurile organizate de Clubul de Excelență, dar și câștigătorii Campaniei-Concurs "Citește, postează și câștigă". Cel care le-a oferit premiile a fost Radu Ciocănea, cel mai tânăr bursier al Fundației Dan Voiculescu.

Pe aleile dedicate scriitorilor, artiștilor și oamenilor de știință, pe toată perioada verii vor avea loc activități gratuite de artă, știință și educație prin joacă, adresate copiilor și adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani.