Asta au produs ploile din ultimele 24 de ore au făcut ravagii în aproape jumătate din ţară. Viituri puternice au măturat totul în cale. Un copil de doar 4 ani din Bistriţa-Năsăud a dispărut în apa unui pârâu învolburat. În Argeş, o femeie a murit după ce a fost suprinsă în drumul spre casă de puhoaie. 

În doar câteva zeci de minute, drumurile au devenit râuri, iar curţile oamenilor - lacuri. În faţa dezastrului, în judeţul Bacău, oamenii au rămas neputincioşi.

Articolul continua dupa recomandari

La Slănic Moldova, torenţii au adunat totul în cale. Viitura a venit cu tone de gunoaie şi în Miceşti, Argeş.

În judeţul Vaslui, după ce puhoaiele au lovit, pompierii au evacuat pe braţe un bărbat rămas captiv într-o casă inundată. Între timp, alţi oameni încercau disperaţi să mai salveze câte ceva din locuinţe.

Apele au ieşit din matcă şi în apropiere de Reghin, în Mureş. În Bistriţa-Năsăud, un copil de patru ani, care se juca pe marginea unui pârâu umflat de ploi, a dispărut în apa învolburată.

În Argeş, după ploaia care a început încă de ieri, echipajul unei ambulanţe a rămas blocat 12 ore într-un sat după ce puhoaiele au lovit. Tot acolo, apele au luat şi o viaţă. O femeie de 73 de ani a murit în timp ce încerca să ajungă acasă.

În zonele montane, s-a întors iarna. În loc de temperaturi normale pentru această perioadă, de 18-20 de grade, oamenii resimt minus zece grade. Ninsorile şi viscolul au început încă de azi noapte.

În Harghita, vremea i-a suprins chiar şi pe localnicii care sunt obişnuiţi cu iarna târzie. Şi la limita judeţelor Vâlcea şi Gorj, la Pasul Urdelor Transalpina, drumarii au ieşit cu utilajele ca să înlăture nămeţii.

La Bâlea şi Vârfu Omu, zăpada depusă are acum aproape doi metri.