O glumă proastă la 112 a pus pe jar poliţia în vestul ţării! Un individ a anunţat că un "camion al morţii", în care s-ar afla 8 cadavre, ar tranzita autostrada Timişoara-Arad. Cazul părea tras la indigo după cel din Marea Britanie, aşa ca autorităţile au scotocit zona pe zeci de kilometri. Nu au găsit nimic. Nici măcar pe autorul alarmei false.

Alarma s-a dat seara trecută când un bărbat a anunţat la 112 că pe autostradă se află un camion care transportă 7-8 cadavre. Părea să se repete scenariul din Marea Britanie, acolo unde în urmă cu nici două săptămâni o descoperire şocantă a zguduit lumea: 39 de imigranţi au fost găsiţi morţi într-un camion frigorific. Şi culmea, tot ieri, în Grecia autorităţile au salvat la limită 41 de refugiaţi înghesuiţi tot într-o remorcă frigorifică. Aşa că mobilizarea a fost maximă.

Articolul continua dupa recomandari

CRIŞAN FLORIN GABRIEL, medic SAJ Timiş: La ora 20.20 s-a înregistrat un apel în dispeceratul integrat ISU-SAJ că pe A1 ar fi 7-8 persoane congelate într-un TIR. Colegii mei au căutat până la Arad și s-au întors spre Timișoara, am căutat pe toate părțile prin care se putea ajunge spre Arad

Poliţiştii au verificat 60 de kilometri în ambele direcţii, dar nimic nu susţinea scenariul reclamat de individ. Ulterior, bărbatul nici nu a mai răspuns la telefon.

Aşa că au început să-l caute pe autorul apelului. Anchetatorii au stabilit că numărul de pe care s-a sunat este alocat unui abonament şi aparţine unui recidivist, condamnat în trecut pentru tâlhărie.

În cele din urmă bărbatul a fost găsit. A negat că este autorul alarmei false şi le-a spus anchetatorilor că i-a împrumutat telefonul unui amic. Individul a fost eliberat, însă ancheta e abia la început. Vinovatul riscă o amendă de 5.000 de lei pentru apelul fals la 112.