"Moda nu e pentru oricine" spune o vorbă veche. De altfel, când spui modă, automat te gândeşti la femei. Nu degeaba se şi spune despre un bărbat că trebuie să aibă purtări alese, nu glezne fine. Lucrurile s-au mai schimbat între timp. Bărbaţii nu doar că vor să ştie ce se poartă, dar sunt, de multe ori, mai la modă decât femeile. Şi e simplu să observăm asta doar dacă aruncăm o privire pe stradă, a devenit un fel de podium.

De pe marile podiumuri de modă ale lumi, la viaţa de zi cu zi, pe străzile de la noi, în mall-urile unde au loc întâlniri, în birouri şi ateliere. Totul este despre cum să fii MANKLE, adică bărbat cu gleznele la vedere. 

Articolul continua dupa recomandari

Pantaloni strâmţi şi mai scurţi cu trei-patru centimetri oferă atitudine - ar spune unii. Un aer nonconformist. 

Sunt şi vedete care au lăsat... pantalonii clasici într-un con de umbră.

GINO MANZOTTI, dj:
Tot timpul mi-a placut sa-mi suflec pantalonii si sa nu port ciorapi. In primul rand n-am suportat de mic ciorapii albi. Apoi am inceput sa nu mai suport ciorapii deloc. Imi vine si iarna sa ii las de-o parte.

E drept, la Gino Manzotti ar putea fi şi o chestiune de ţară de origine. O legendă spune că italienii nu poartă şosete. Şi totuşi, sunt cazuri în care glezna neacoperită pare a fi cea mai neinspirată decizie. 

ADINA BUZATU, stilist:
Un barbat robust, foarte plin nu va purta pantalonii foarte scurti, pentru ca il vor dezavantaja. Sigur ca tendintele de pe podium nu trebuiesc imprumutate, chiar cuvant cu cuvant. Trebuie sa avem grija cum.

Croitorii au primit de lucru în ultima perioadă. Ca să fie ca din reviste, unii bărbaţi nu îndoaie pur şi simplu partea de jos, cer să fie tăiată frumos. 

CEZAR IONASCU, consilier de imagine:
"Uniforma de vara", cu ghilimelele de rigoare, pentru barbat, care presupune glezna dezgolita, sau un pantalon mult mult scurtat, imi afiseaza in fata mea un trendinez. un om care isi da toti banii din buzunar pe moda. 

Iar... "trendinezii" ar putea fi văzuţi şi la iarnă, tot cu gleznele la vedere.