Dacă v-aţi săturat de orele petrecute în sălile de fitness sau de alergarea prin parc, există o mulţime de alte sporturi care vă pot menţine în formă. Unul dintre cele mai plăcute este "gimnastica acvatică". Nu doar că vă ajută să vă tonifiaţi musculatura, dar - în cazul în care aţi suferit vreo accidentare - face recuperarea mult mai rapidă.

O oră în apă poate fi mult mai eficientă decât mai multe şedinţe de fitness. Însă cu o condiţie - să nu trişaţi!

Articolul continua dupa recomandari

Kisgyorgy Evelin, instructor aquagym: Punem toţi muschii în practică , este bun şi pentru slăbire , cine a născut sau pe cine îl doare spatele să vină pentru reabilitare. Nu facem mişcările pe sol şi atunci nu ne dor articulaţiile aşa de tare decât am face într-o sală de sport obişnuită. 

Katalin face triatlon de performanţă: înot, alergare şi ciclism. Acum este accidentată şi nu poate să depună prea mult efort. Însă, gimnastica în apă o ajută să se recupereze mai uşor.

Sido Katalin, Sportivă de performanţă: La aquagym se lucrează toţi muschii, şi la mine acum lucrează şi muschii opuşi, deci e foarte bun pentru recuperare. Mă simt foarte bine. 

Altele, în schimb, vor să aibe un corp de invidiat, mai ales că ard 500 de calorii într-o oră.

Participantă: Doresc să fac un sport care să mă şi revigoreze, fără să simt că obosesc foarte tare deoarece în apă nu simt acest lucru. Este destul de intens, simt că mă solicită. 

Gimnastica în apă îmbunătăţeşte sistemul cardiovascular şi pe cel respirator, întăreşte articulaţiile şi reduce ţesutul adipos.