Un veritabil gheizer a luat naștere în cartierul bucureștean Militari, după o avarie a unei conducte de termoficare. Apa fierbinte țâșnește la peste 10 metri în aer, chiar între două blocuri.

Apa opărită ar fi început să țâșnească din conductă luni la amiaza, în jurul orei 12:00. Pe imaginile filmate se poate observa cum mașini trec cu grijă prin zonă, în timp ce aburii fierbinți se ridică la zeci de metri în aer, chiar lângă apartamentele unor locatari.

Articolul continua dupa recomandari

"S-a spart acolo o bretea a unei magistrale. Presiunea era de 3 atmosfere. Iar fiecare atmosferă înseamnă că apă se poate ridica la 10 metri înălțime. Din cauza că e o conductă mai subțire, ea a fost introdusă acolo într-o galerie nevizitabilă. Echipa Termoenergetică este deja acolo și încearcă să izoleze avaria. Practic, din cauza că galeria e nevizitabilă, se merge mai departe de locul avariei pentru a se închide apa", a precizat Alexandru Burghiu, directorul executiv al Companiei Municipale Termoenergetica SA, pentru Ziare.com.

"După izolare, se va sapă în zona și se va repara țeava respectivă. La acest moment, echipa noastră face și o evaluare a situației, pentru a vedea dacă s-au produs ceva pagube, cum ar fi la autoturismele parcate în zonă. Evident, în cel mai scurt timp pe site-ul Termoenergetica vor fi postate informațiile privind situația lucrărilor la avarie", a mai spus oficialul.