Gheaţa cu bacterii declanşează controale în toată ţara. Trei fabrici au fost închise după ce, în urma verificărilor, s-au găsit inclusiv bacterii din fecale în pungile care puteau sa ajunga în magazine şi în restaurante.

Urmează o serie de verificări la magazinele alimentare dar şi la barurile şi restaurantele din întreaga ţară, unde vor fi controlate stocurile de gheaţă din frigidere. În acest caz extrem de grav, una din fabricile unde s-a găsit gheaţă cu bacterii periculoase pentru om a fost amendată cu ridicola sumă de 2.000 de lei.

Articolul continua dupa recomandari

În aceste condiţii, nu-i de mirare că cei care fac astfel de afaceri nu se tem să folosească apă nepotabilă, de la grajduri sau de la toalete, cine ştie de unde vine apa aceea, pentru a obţine cuburi, pe care mai apoi, noi le cumpărăm şi le punem în pahare.

La analize, au fost descoperite bacterii pe care le găsim în fecale, printre care şi E-coli, ce cauzează tot felul de infecţii. 

Este vorba de trei fabrici unde au fost descoperite probleme si au fost inchise temporar. Gheaţa provenită de aici poate fi folosită cel mult la calmarea durerilor de măsea, şi aşa am fost la stomatolog dimineaţă, în niciun caz pentru consum.