Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că va propune Consiliului General al Municipiului București (CGMB), în ședința de săptămâna viitoare, să aprobe ca piațeta dintre bulevardele Carol I și I.C. Brătianu să poarte numele maestrului Radu Beligan.

“Timp de peste șapte decenii, maestrul Radu Beligan a marcat scena mai multor teatre bucureștene și naționale, fiind unul din principalii reprezentanți ai generației de aur ai teatrului românesc. Această carieră artistică de excepție merită pe deplin omagiul nostru, al bucureștenilor, drept pentru care voi propune Consiliului General, chiar în ședința de săptămâna viitoare, să aprobe ca piațeta dintre Bd. Carol I și Bd. I.C. Brătianu să poarte numele maestrului Radu Beligan Am toată convingerea că propunerea va fi acceptată de consilieri”, a precizat Gabriela Firea.

Articolul continua dupa recomandari

Primarul general a subliniat că proiectul de hotărâre va conține un articol prin care se va abroga un alineat din HCGMB nr. 31/2003, care prevede că numele unor oameni pot fi atribuite unor de străzi sau altor spații urbane după cel puțin 3 ani de la încetarea din viața a persoanei în cauză.

“Această restricție care există în prezent în cazul denumirilor străzilor și spațiilor urbane din Capitală nu se justifică în niciun fel în cazul maestrului Radu Beligan. Sunt convinsă că ceea ce reprezintă astăzi Radu Beligan pentru bucureșteni va fi la fel de prezent în sufletul acestui oraș mulți ani de acum încolo. Prin urmare, nu văd niciun motiv să așteptăm trei ani pentru a recunoaște public meritele deosebite ale marelui maestru”, a adăugat Gabriela Firea.