În Ploieşti, de exemplu, îngrijitorii fac eforturi serioase pentru ca vieţuitoarele de aici să resimtă cât mai puţin disconfortul termic. Cei mai afectaţi sunt papagalii şi maimuţele, pentru care adăpostul este încălzit în permanenţă, iar vieţuitoarele sunt răsfăţate cu fructe şi legume proaspete. Sunt însă şi specii de animale care se bucură din plin de zăpadă şi de gerul de afară.

Papagalii Amazon par că ar pleca înapoi în ţările calde. De ei, îngrijitorii Grădinii Zoologice de lângă Ploieşti au grijă să nu resimtă temperaturile extreme, aşa că le-au pregătit o cameră călduroasă şi, ca un plus de răsfăţ, le oferă fructe proaspete zilnic.

Articolul continua dupa recomandari

Paraschiva Înjunghiatu, şeful formaţiei Zoo Bascov: Papagalii fac parte dintre animalele sensibile ale colecţiei Grădinii Zoologice, de aceea urmărim temperaturile ca să nu scadă sub 12. Căldura o asigurăm cu calorifere, racordate la centrala termică.

La Zoo, există însă şi animale care sunt în elementul lor atunci când e frig şi se bucură din plin de zăpadă. Ba chiar oferă vizitatorilor un adevărat spectacol. Tina şi Mara, cele două femele din specia tigru siberian în vârstă de 7 ani, se joacă de zor în decorul îngheţat.

Paraschiva Înjunghiatu, şeful formaţiei Zoo Bascov: Tigrii siberieni sunt animale care preferă foarte bine anotimpul rece, lor le place zăpada, se tăvălesc prin zăpadă. La baza firului de păr au un strat de sebuum, care îi ajută să treacă peste temperaturile reci, sunt înzestraţi de natură.

Iarna îi avantajează şi pe cerbii lopătari, pe iaci şi pe mufloni.

În adăposturile de la Bucov, sunt îngrijite peste 550 de animale, din peste 60 de specii.