Cu cele mai noi variante ale deja celebrelor Harlem Shake sau Gangnam Style isi incep ziua de munca mii de angajati oi functionari de stat. Pe langa clipuri video, lista site-urilor vizitate in timpul servicului este tot mai lunga: site-urile de socializare, mailul personal, site-urile de vanzari online, de jocuri, dar si site-uri de filme online de pe care se pot descarca filme pe calculator.

Articolul continua dupa recomandari

Toate aceste "activitati" ale salariatilor inseamna bani irositi, asa ca firmele au luat masuri. Au instalat softuri care transmit in timp real ce fac angajatii.

 “Am observat cu surprindere ca timpul total productiv nu era cel pe care il credeam eu. Desi o persoana poate sa stea la calculator si sa isi faca treaba acolo, nu tot ce face e in interesul jobului”, spune Stefan Excaru, care a testat soft-ul de supravghere.

Toni nu a fost foarte ingrijorat cand a aflat ca patronul firmei la care lucreaza va instala un program care inregistreaza toata activitatea lui. In timp s-a obisnuit sa traiasca cu Big Brother si, in plus, in timp a devenit mai organizat.

A venit timpul ca si functionarii sa dea socoteala pentru timpul petrecut in fata calculatorului cand sunt la serviciu. Asa ca mai multe primarii au scos bani din buzunar ca sa isi supravegheze angajasii.

Potrivit specialistilor in domeniu, dupa ce afla ca sunt monitorizati, angajatii lucreaza cu 45 de minute pe zi mai mult in interesul angajatorului.