Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a reuşit o serie de gafe la bilanţul după 6 luni de activitate în fruntea ministerului. Cele mai multe şi mai stridente au fost în momentul în care Popa a vorbit despre noile manuale şcolare.

Valentine Popa a uimit atunci când s-a blocat câteva secunde încercând să facă acordul corect între subiect şi predicat, vorbind despre rezentările manualelor la Consiliul Naţional al rectorilor. I-a ieşit, până la urmă, din trei încercări. 

Articolul continua dupa recomandari

Discursul său despre manuale a început direct cu o gafă de proporţii, reuşind să nu facă acordul corect între subiect şi predicat:

"Manualele şcolare ESTE un subiect intens şi E, poate, principala sarcină a Ministrului Educaţiei", a declarat Valentin Popa.

Tot manualele şcolare l-au făcut pe Valentin Popa să mai comită o gafă:

"De remarcat, în acest an, că în acest cost de 24 de milioane de lei este inclusă editarea şi drepturile de autor, costuri care nu se vor mai regăsi în anii următori", a spus ministrul.

"Din punctul de vedere estetic sunt foarte frumoase, din punctul de vedere al conţinutului cred că puţin cam încărcate", a mai spus şeful de la Educaţie în cursul conferinţei.

Apoi, după câteva minute, a mai urmat o gafă:

"Auuu... A existat... Au existat două prezentări şi la Consiliul Naţional A Rectorilor", a subliniat Ministrul Valentin Popa.