Au dotat, pe barba lor, o secţie de spital! Membrii celei mai neobişnuite fundaţii din România au reuşit ceea ce Ministerul Sănătăţii n-a fost în stare să facă. Adică să doteze cu două aparate Secţia de Arşi a Spitalului Judeţean Cluj. "Frăţia Bărboşilor" are, însă, şi o mare spaimă: cea de aparatul de ras.

Nu au doar barba mare, au şi o inimă pe măsură. Ei sunt bărboşii, probabil cel mai neconvenţional ONG din ţară. Povestea lor a început în 2013, când, dintr-o distracţie, mai mulţi tineri s-au unit într-o frăţie a bărbilor, fără alte scopuri în mine.

Articolul continua dupa recomandari

Curând, însă, de la aspectul cool, bărboşii au trecut la fapte caritabile. Au 11 campanii de strângere de fonduri la activ, iar ultima a vizat secţia de arşi a Spitalului Judeţean Cluj.

Cornel Hoza, preşedinte Beard Brothers: "Targetul a fost să strângem 30.000 de euro ca să achiziţionăm două aparate."

Este vorba de aparate de recoltat şi întins pielea de care au nevoie pacienţii cu arsuri mari. O idee pe care medicii au primit-o cu entuziasm.

Lucian Fodor, chirurg: "Avem un aparat care este mai vechi, dar frecvent se defecta. Şi atunci eram obligaţi de multe ori să amânăm intervenţiile chirurgicale."

Aşa că bărboşii s-au pus pe treabă. 

Cornel Hoza, preşedinte Beard Brothers: "Am ieşit în stradă, am comunicat cu companii şi am atins targetul mai repede decât ne aşteptam.

Bucurie, dar şi uimire în faţa unui exemplu de eficienţă. O performanţă pe care medicii o pun acum în balanţă cu cea a autorităţilor din Sănătate.

Lucian Fodor, chirurg: "Există adresă făcută la Ministerul Sănătăţii, dar nu întotdeauna sunt onorate toate adresele."

În timp ce la minister se verifică adrese, bărboşii se pregătesc pentru o nouă campanie. Renovarea unui etaj al Clinicii de Pediatrie din Cluj-Napoca. 

Cornel Hoza, preşedinte Beard Brothers: "Am reuşit să strâgem şi materialele şi am semnat şi contractul cu constructorul. Dăm drumul la lucrări, cred că săptămâna viitoare."