Doi fraţi premianţi, din Vaslui, sunt crescuţi doar de tatăl lor, după ce mama a plecat să cumpere ţigări, s-a întors după un an şi apoi a plecat din nou şi nu s-a mai întors.

Totul s-a întâmplat pe 31 decembrie 2011, atunci când mama lui Iulian şi a lui Alexandru le-a spus copiilor şi soţului că pleacă să cumpere trei ţigări, însă s-a întors abia după un an.

Articolul continua dupa recomandari

Tatăl celor doi copii, Ilie Hurja, a povestit pentru Observator că soţia lui a plecat să cumpere trei ţigări, s-a întors după un an, a fumat două ţigări şi apoi a plecat şi nu s-a mai întors.

'Mi-a zis că se duce să îşi ia trei ţigări şi trei ţigări s-a făcut timp de un an. Când s-a întors, a fumat două ţigări şi a plecat. Mama lor e plecată de pe 31 decembrie 2011. O zi fericită. Şi pentru ea, şi pentru copii. I-a venit la cap să plece şi o plecat. S-a mai întors după un an, vreo trei minute, iar apoi paşaportul. A plecat înapoi', a declarat Ilie Hurja, tatăl copiilor.

Cei doi fraţi şi tatăl lor locuiesc împreună într-o casă din comuna Fereşti, judeţul Vaslui.

Iulian Hurja (14 ani), fratele cel mare, este olimpic la Geografie, iar acum se pregăteşte intens pentru admiterea la Liceul Militar.

Alexandru, fratele cel mic, visează să ajungă fotbalist şi îl are drept idol pe Leo Messi.

Cei doi fraţi, împreună cu tatăl lor, trăiesc, în fiecare lună, dintr-un ajutor social de 570 de lei, însă grijile şi nevoile nu i-au despărţit niciodată.

Întreaga comunitate îi apreciază pe cei doi copii, dar şi pe tatăl care are grijă ca celor doi să nu le lipsească nimic.