Cătălin Gabriel Pohace, infanteristul de 24 de ani care s-a înecat, marți, la Constanța, avea un frate geamăn, tot militar. Cei doi au călcat pe urmele mamei lor, plutonier într-o unitate militară din Pitești, în domeniul Comunicații și Informatică.

Cătălin și fratele său geamăn, Mădălin Mihai, au urmat amândoi cursurile Academiei Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu, specialitatea Infanterie, începând cu anul 2014.

Articolul continua dupa recomandari

Cei doi au declarat, pentru presa locală, că au ales cariera militară pentru că au dorit să ducă tradiția din familia lor mai departe, mama lor fiind absolventă a Școlii Militare de Maiștrii și Subofițeri de Transmisiuni din Sibiu.

Vezi 3 imagini în Galerie

"Am ales cariera militara nu atât la îndemnul părinților, cât din dorința de a avea o viață palpitantă și de a duce mai departe valorile militare, reprezentate cu succes de alți membri ai familiei", a spus Cătălin într-un interviu pentru turnulsfatului.ro.

La rândul său, fratele acestuia, Mădălin, a declarat: "Am ales cariera militară din proprie inițiativă, nefiind influențat de nimeni și îmi dau seama că am făcut o alegere bună, pentru că armata îți creează toate oportunitățile pentru perfecționarea pregătirii și, nu în ultimul rând, îți asigură și alte condiții materiale pentru viață și alte avantaje. Desigur că sunt conștient de privațiunile și obligațiile ce le presupune această carieră, fiind hotărât să le fac față în condițiile cele mai bune. Am ales specialitatea cercetare".

Întrebat ce își dorește pentru viitor, Cătălin a mărturisit că, după ce își va încheia pregătirea militară, ar vrea să participe la o misiune militară internațională și, nu în ultimul rând, să-și întemeieze o familie "demnă de calitatea de ofițer al armatei române".

Cătălin s-a inecat la Constanța

Din păcate, visele lui Cătălin s-au spulberat astăzi, când tânărul de 24 de ani a murit înecat pe plaja Trei Papuci din Constanța.

Cătălin Pohace, originar din Pitești, s-a dus cu un prieten pe plajă și a intrat în apă.

La un moment dat, prietenul lui l-a auzit strigând după ajutor și a dat alarma.

Se pare că tânărul a fost scos din apă de un bărbat care făcea kite pe mare.

Medicii l-au găsit pe Cătălin în stop cardio-respirator și i-au făcut manevre de resuscitare, fără succes însă.